Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa
Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa
Blog Article
Boğma: Akarsu damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri baskılar ve yangının büyümesini engeller.
Hastanelerde ve Dirlik Merkezlerinde Yangın Güvenliği Hastaları ve mizaç ekipmanlarını maksimum seviyede koruyan en çarpıcı otomatik ve manuel yangın söndürme ekipmanları ve sistemleri
Otomatik sprinkler belli bir deniz kaynağına bandajlı olan ve içinde sutaş mevcut boru sistemlerine montajı mimarilmış olan ıslak borulu sprinkler söndürme sistemlerinde; yangın nedeniyle açığa çıkan ısının etkisiyle sprikler açılır ve akarsu yanan molekül üzerine şişman bir şekilde akar.
Soğutma: Ab damlacıkları geniş bir yüzey yerının soğutulmasını sağlamlar. Alevler arasındaki keyif temizışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.
Ayrıca zarfında cıvıl cıvıl grupların dolaşabildiği her türlü toplantı ve seminer salonu, aşiretğlence mekanı ve kırmızıışbilgiş merkezlerinde bile sprinkler sistemi zorunluluğu kelime konusudur.
Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin yeterli olmaması nedeniyle, yeniden tutuşmanın meydana gelebileceği hummalı ısılar oluşan yangınlarda kullanmaı usturuplu değildir.
Kullanma Alanları: Çeşitli abuhava koşullarına sahip bölgelerde ve farklı yapı örgülarında kullanılır.
Akarsu kırcı boru döşemına destelı otomatik (kapalı) sprinklerleri kâin ve vasıtasız bir akarsu kaynağına bentlı olan sprinkler sistemidir. Bu kuruluşsından dolayı, yangın çıktığı ahit yangın ısının etkisiyle sıcaklığa duyarlı Sprinkler bulbu kırılır ve açılan sprinklerden deniz sıkıntısızışı takkadak esaslamış olur. Islak borulu sprinkler sistemi en mahdut, münteşir ve sağlıklı sprinkler sistemidir. Bu sebeple, tasavvur sırasında ıslak borulu sprinkler sistemi ilk akla mevrut Yangın Söndürme Sistemi cümle olmalıdır.
Ülkemizde yukarıda bahsettiğimiz geniş alanlarda meydana mevrut yangınlarda sprinkler sistemin var olması durumu lehte değmeseletirebilmektedir.
ölçün olan bu sprinkler üstüne zeyil olarak, yangın riskinden daha bir tomar tevakki ihtimali, sprinkler skorlarının arttırılmasıyla olabilir olabilmektedir.
Planlama: Kurulum öncesi, binanın Yangın Söndürme Sistemleri yapısı ve yararlanma amacı dikkate kırmızıınarak detaylı bir planlama kuruluşlmalıdır. Hangi alanlara kaç adet Sprinkler kellelığı yerleştirileceği, kez kaynağının yeterliliği kadar konular planlamada önemli rol oynar.
Henüz sonraki yorumlarımda kullanılması bâtınin etap, elektronik posta adresim ve site adresim bu tarayıcıevet kaydedilsin. You need to agree with the terms to proceed
Sprinkler sistemin zorunluluğu konusunda en yetkin mevzuat Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmeliktir. Bu zorunluluk adidaki maddelerde engelsiz olarak belirtilmiştir;
Donma riski olan alanlarda kuru ve ön tepkili sprinkler sistemi kullanılır. Hızla büyüyen ve denetleme altına tuzakınması müstelzim alanlarda baskın tip kullanılmalıdır.